* دخانیات دروازۀ ورود به جهنم اعتیاد و سایر ناهنجاریهای اجتماعی است *
امروز : ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

اورژانس

PAJE - 3

سخن بزرگان

قرآن کریم :

« ...وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ» (بقره،آیه۱۹۵) ...و خود را با دست ‏خود به هلاكت ميفكنيد و نيكى كنيد كه خدا نيكوكاران را دوست مى دارد

قاچاق منجنیقی مواد مخدر به ایران

از هزار در بسته ممکن است یکی باز شود و قاچاقچیان افغان نیز به خوبی این نکته را درک کرده اند و پس از بسته شدن مرزهای سیستان و بلوچستان به روش ها مختلف، دستی در آستین ابتکار برده و دستگاه های قدیمی را با شیوه ای جدید ساخته و به کار و کاسبی غیر حلال مشغول شدند.

دیوار امنیتی مرزی سیستان جلوی ورود مواد مخدر را بطور کامل نگرفته است

به گزارش ایرنا برخی از شهروندان مرزنشین شمال سیستان و بلوچستان معتقدند: قاچاقچیان برای انتقال موادمخدر از دستگاههای پرتاب کننده بهره می گیرند و این مواد خانمان سوز را از داخل خاک افغانستان با این قبیل دستگاهها به داخل خاک ایران پرتاب کرده و قاچاقچیان این سوی مرز آنها را جمع آوری و مخفیانه وارد شهرها و روستاها می کنند.

یکی از روستاییان شهرستان هیرمند گفت: پس از بسته شدن مرز گمان می شد حداقل جلوی ورود مواد مخدر گرفته شود اما قاچاقچیان مواد مخدر هر روز روش های جدیدی برای انتقال مواد پیدا می کنند.

دوست علی براهویی ادامه داد: معمولا اینگونه عملیات مخفیانه از غروب آغاز و تا صبح ادامه دارد و صدای برخورد بسته های مواد مخدر به زمین نیز در حاشیه مرز به گوش می رسد.

وی افزود: نیروهای نظامی و انتظامی بخصوص بسیج با اینگونه فعالیت ها برخورد می کند اما مرز ایران و افغانستان در شمال سیستان و بلوچستان بسیار وسیع است و نمی توان به راحتی از تمام موارد جلو گیری کرد.

وی تصریح کرد: همچنین در زمان پرآبی رود مشترک، قاچاقچیان با استفاده از وسیله های انتقال آبی، مواد مخدر را منتقل می کنند.

یکی از ساکنان روستای سنجرانی واقع در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان خاطرنشان کرد: هنگامی که دیوار مرزی وجود نداشت بسیاری از مردم مواد سوختی، آرد و سایر اقلام را بصورت سنتی به افغانستان انتقال می دادند.

وی که از ذکر نامش خودداری کرد افزود: همچنین در آن زمان مقدار زیادی مواد مخدر به ویژه تریاک و نیز سایر اقلام همچون چرخ خیاطی و دستگاه های الکترونیک، پارچه و ظروف چینی و شیشه ای از این مرز وارد می شد، اما اینک دیوار مرزی جلوی ورود تمام اقلام را بجز مواد افیونی گرفته است.

وی به نقل از برخی قاچاقچیان گفت: در مرز شمال استان برخی نقاط دیوار مرزی به گونه ای است که امکان عبور از آن وجود دارد و تنها از طریق دوربین کنترل می شوند، در زمانی که شرایط جوی نامناسب و گرد و خاک هوا زیاد باشد می توان برق این دوربین ها را قطع کرد و مواد مخدر و کالاها را عبور داد.

وی بیان کرد: البته بسیاری از خودروهای سنگینی که از افغانستان وارد ایران می شوند نیز ممکن است مواد مخدر را بصورت جاساز وارد کنند.
اما به گزارش ایسنا، علیرضا جزینی، با بیان اینکه قاچاقچیان از هر ابزاری برای رساندن مواد به کشور و یا خروج آن از مرزها و ترانزیت آن به کشورهای دیگر استفاده می‌کنند این شگرد منجنیقی قاچاق را تایید و اظهار کرد: پس از انسداد مرزهای خاکی و ناامن کردن راه‌های آبی برای قاچاقچیان برخی از آنها به پرتاب مواد مخدر توسط منجنیق به داخل کشور متوسل شدند.
وی افزود: این اتفاق بیشتر در مرزهای سیستان و بلوچستان رخ داده و کوله‌برهایی که مواد مخدر پرتاب شده را جمع‌آوری می‌کردند نیز شناسایی و با آنها برخورد کرده‌ایم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به کشف ۶۱۸ تن موادمخدر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال جاری نیز تاکنون ۷۰ تن موادمخدر کشف شده است. کشف مواد مخدر در سال ۹۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۱ درصد رشد را نشان می‌دهد و از سرجمع کشفیات در این سال، ۸۹ درصد توسط ناجا، ۹ درصد توسط وزارت اطلاعات، ۲٫۵ درصد توسط بسیج، اندکی توسط گمرک و مقدار بسیار قلیلی توسط سازمان زندان‌ها انجام شده است.
جزینی افزود: در سال گذشته ۲۵۱۷ مورد عملیات انجام شد و شمار تلفات و شهدای ما از ۱۶ نفر در سال ۹۳ به ۳ شهید در سال ۹۴ رسیده است. علاوه بر این در خودروهای توقیفی قاچاقچیان ۱۱ درصد افزایش داریم و کشته‌های اشرار و قاچاقچیان مسلح ۳۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

تغذیه سالم
سخن نخست

اندر خصوص خصوصی سازی صنایع دخانی...موضوع سرمقاله سیزدهمین شماره نشریه آینده سالم

ورود به سايت